Exercitarea dreptului de retragere si de returnare a produselor

Inainte de expirarea perioadei de retragere, Cumparatorul are dreptul sa notifice in scris Vanzatorului ca se retrage din contract si renunta la produsele achizitionate, fara invocarea unui motiv, prin una din urmatoarele modalitati:

  • prin intermediul modelului de formular de retragere si de returnare a produselor pe care il puteti completa mai jos;
  • prin declaratie neechivoca in care va exprimati decizia de retragere din contract si de returnare a produselor.

Exceptie de la exercitarea dreptului de retragere din contract si de returnare, sunt bunurilor confectionate dupa specificatiile prezentate de Cumprator sau personalizate in mod clar, (de exemplu: bunuri hand made personalizate sau dimensiuni atipice: latime, lungime, inaltime etc.), produsele care se pot deterioara sau degrada rapid; produsele ce sunt parte a unui ansamblu si nu pot fi, prin natura acestora, separate de celelalte elemente componente.

Termenul de exercitare a dreptului de retragere si de returnare a produselor este de 14 zile calendaristice de la primirea produsului. In cazul in care consumatorul comanda printr-o singura comanda produse multiple care vor fi livrate separat, termenul de 14 zile curge din ziua in care Cumparatorul, intra in posesia fizica a ultimului produs.

In caz de retragere si renuntare la produsele achizitionate, returnarea produselor se va face exclusiv prin intermediul curierului stabilit de catre Vanzator, iar Costul de asigurare a produselor pe timpul transportului (conform tarifelor de asigurare practicate de curier) si costul de returnare a produselor in cuantum de 79 de lei este suportat integral de catre Cumparator.

In cazul in care produsele a caror returnare se solicita prezinta urme de folosire, uzura, zgarieturi, lovituri, socuri mecanice sau, dupa caz, electrice, etichete lipsa, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, Cumparatorul isi pierde dreptul de retragere si este de acord ca Vanzatorul are dreptul sa refuze acceptarea returului.

Cumparatorul care renunta la un produs, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv.

Rambursarea sumelor pe care Vanzatorul le-a primit drept plata din partea Cumparatorului, se va face fara intarziere nejustificata si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract, folosind aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de consumator pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care Cumparatorul a fost de acord cu o alta modalitate de plata. Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la costuri de transport, costuri de procesare, comisioane de ramburs aplicate de catre banca sau de curier etc. Responsabilitatea pentru aceste costuri o poarta numai Cumparatorul.

Vanzatorul poate amana rambursarea pana la data receptionarii produselor care au facut obiectul vanzarii sau pana la momentul primirii unei dovezi din partea Cumparatorului conform careia acesta a trimis produsele catre Vanzator.

Cumparatorul returneaza produsele sau le inmaneaza Vanzatorului sau unei persoane autorizate de Vanzator sa receptioneze produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat profesionistului decizia sa de retragere din contract si de returnare a produselor. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de Cumparator inainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Consumatorul este responsabil in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora.