TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE

1. Informatii generale

1.1. Site-ul http://www.decoliving.ro este proprietatea companiei S.C. SMART ECOMMERCE SRL, societate cu capital integral roman ce are sediul in Municipiul Oradea, strada Dumitru Chirila, nr. 45, parter, biroul nr. 1, judetul Bihor, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bihor sub nr. J05/2153/2016, avand codul de inregistrare fiscala nr. RO36811445, email: contact@decoliving.ro

1.2. Orice solicitare referitoare la procesul de plasare a comenzilor, livrare, retururi precum si la produsele si serviciile disponibile online pe www.decoliving.ro, ne puteti contacta la telefon 0723268500, de luni pana vineri, in intervalul orar 09:00 - 18:00 sau pe email la adresa contact@decoliving.ro

1.3. Prin utilizarea site-ului www.decoliving.ro si/sau al oricarui alt serviciu si/sau produs oferit, se considera ca ati citit, inteles si acceptat integral termenii si conditiile de utilizare ale site-ului. Site-ul www.decoliving.ro se supune legilor din Romania. De asemenea, plasarea unei comenzi catre S.C. SMART ECOMMERCE SRL in cadrul site-ului www.decoliving.ro reprezinta acordul dumneavoastra cu termenii si conditiile din prezentul Document.

1.4. Informatiile furnizate catre S.C. SMART ECOMMERCE SRL sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor), conform legilor in vigoare. S.C. SMART ECOMMERCE SRL nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti, nu incureajaza spam-ul si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora. Orice utilizator are posibilitatea sa stearga din baza de date adresa de e-mail furnizata.

1.5. Produsele comercializate prin intermediul www.decoliving.ro sunt noi, comercializate in ambalaj propriu sau resigilate (in acest caz este mentionat foarte clar motivul pentru care produsul a fost resigilat) iar in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala si dupa caz de certificat de garantie oferit de producator.

1.6. Toate preturile afisate pe site sunt exprimate in RON si includ TVA. Discount-urile, reducerile si promotiile nu sunt cumulative. Se pastreaza intotdeauna reducerea cu valoarea cea mai mare.

1.7. Pentru achizitionarea produselor ce se produc pe baza de comanda se poate solicita achitarea unui avans in valoare de cel putin 20% din valoarea produsului.

1.8. In cazul bunurilor confectionate dupa specificatiile prezentate de Cumprator sau personalizate in mod clar, (de exemplu: bunuri hand made personalizate sau dimensiuni atipice: latime, lungime, inaltime etc.), nu se accepta dreptul la retragere si returnarea bunurilor.

1.9. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in comanda. S.C. SMART ECOMMERCE SRL va emite catre Cumparator o factura pentru bunurile si serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform legislatiei in vigoare.

1.10. S.C. SMART ECOMMERCE SRL isi rezerva dreptul de a anula comenzile incomplete sau facute fara informatii de baza (de exemplu: nume cumparator, telefon de contact, adresa de email, adresa de livrare, adresa de facturare, modalitate de plata).

1.11. In cazul in care un produs este listat cu un pret incorect sau cu informatii incorecte din cauza unor erori tipografice sau erori in stabilirea preturilor sau informatiile despre produs primite de la furnizori, ne rezervam dreptul de a refuza sau anula orice comanda plasata pentru produsele ce prezinta eroare. Vom avea dreptul de a refuza sau anula orice comanda chiar daca aceasta a fost platita in prealabil. In acest caz banii vor fi returnati in cel mai scurt timp.

1.12. Comanda online nu presupune rezervarea produselor. Comenzile online vor fi onorate in ordinea cronologica in care au fost inregistrate de catre sistem. O comanda care contine un produs cu statusul: in stoc, nu poate fi onorata in cazul in care pe acelasi produs a fost inregistrata o alta comanda inainte ei din punct de vedere cronologic si ulterior confirmata, astfel stocul epuizandu-se.

1.13. S.C. SMART ECOMMERCE SRL isi rezerva dreptul de a modifica discount-urile, reducerile si promotiile fara o notificare prealabila.

1.14. S.C. SMART ECOMMERCE SRL isi rezerva dreptul de refuza colaborarea cu clientii ce manifesta comportament si limbaj neadecvat (agresiv, licentios etc.) sau care au in istoricul comenzilor livrari refuzate.

1.15. S.C. SMART ECOMMERCE SRL isi rezerva dreptul de a modifica atat continutul, cat si structura site-ului in orice moment si fara a fi necesara o notificare prealabila.

1.16. Acest website foloseste cookie-uri proprii si de la terti pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

1.17. S.C. SMART ECOMMERCE SRL in calitate de proprietar si operator al site-ului va depune toate diligentele in vederea mentinerii acuratetii si corectitudinii informatiilor expuse pe site. Cu toate acestea, avand in vedere posibile erori cu privire la aceste informatii, societatea precizeaza ca imaginea produselor are caracter informativ si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard; unele specificatii si caracteristici sau pretul produselor prezentate pe site, pot fi modificate fara preaviz sau pot contine erori de operare. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, uneori descrierile produselor pot fi incomplete, insa societatea face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante.

2.Definirea termenilor

Magazin online / Site – www.decoliving.ro

Vanzator – SMART ECOMMERCE SRL, societate cu capital integral roman ce are sediul in Municipiul Oradea, strada Dumitru Chirila, nr. 45, parter, biroul nr. 1, judetul Bihor, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bihor sub nr. J05/2153/2016, avand codul de inregistrare fiscala nr. RO36811445, email: contact@decoliving.ro

Cumparator – persoana fizica si/sau persoana juridica, precum si orice entitate juridica reglementata care isi face cont in site si/sau emite o comanda in forma acceptata de catre Vanzator si este inscrisa in partea introductiva a facturii sub titlul de Cumparator.

Utilizator – persoana fizica si/sau persoana juridica, precum si orice entitate juridica reglementata, inregistrata pe site, care, prin finalizarea procesului de creare a contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Client – persoana fizica / persoana juridica care are sau obtine acces la continutul site-ului www.decoliving.ro, prin orice mijloc de comunicare.

Cont – sectiunea din site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea comenzii si care contine informatii despre Utilizator si istoricul Cumparatorului in site (comenzi, facturi fiscale, garantii bunuri, etc.).

Nume utilizator – denumire prin care un anumit Utilizator se inregistreaza pe site prin crearea unui cont personal.

Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator Cumparatorului, ca urmare a finalizarii comenzii prin confirmarea de livrare emisa de Vanzator.

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada de timp stabilita de Vanzator.

Comanda – documentul electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul este de acord sa primeasca bunuri si servicii si sa faca plata acestora, dupa ce Vanzatorul este de acord sa livreze bunurile si serviciile ca urmare a finalizarii comenzii prin confirmarea de livrare emisa de Vanzator.

Contract – reprezinta o comanda valida, confirmata spre livrare de catre Vanzator, considerandu-se incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a comenzii.

Drepturi de proprietate Intelectuala – know-how, dreptul de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

Review – o evaluare scrisa de catre Cumparatorul unui produs sau serviciu, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative si de a spune daca produsul sau serviciul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator.

Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui Cumparator vis-à-vis de un produs. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare produs putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfactie va fi asociat intotdeauna review-ului scris de Cumparator asupra unui produs sau serviciu.

Comentariu – apreciere sau observatie cu scop critic, pe marginea unui review sau a unui alt comentariu.

Intrebare – formula de adresare cu scopul de a obtine informatii despre produsele sau serviciile din pagina respectiva.

Raspuns – informatie scrisa care este transmisa Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului care a adresat o Intrebare in Site, in pagina unui anumit produs. Raspunsul reprezinta o explicatie oferita de un Utilizator/Client/Cumparator unui alt Utilizator/Client/Cumparator in cadrul unei discutii.

Document – prezentele Termene si Conditii de Utilizare.

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra bunurilor si serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui bun si/sau serviciu de catre Vanzator, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator sau a serviciilor de curierat agreat de catre Vanzator.

Specificatii - toate specificatiile si/sau descrierile bunurilor si serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda.

3.Conditii de utilizare a site-ului www.decoliving.ro

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei comenzi ii este permis oricarui Client/Utilizator/Cumparator, cu conditia ca actiunile acestuia sa nu prejudicieze in vreun fel SC SMART ECOMMERCE SRL si site-ul pe care il operam. Prin lansarea unei comenzi pe site, telefonic sau prin serviciul de chat, in cazul in care acest serviciu este disponibil, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (e-mail, SMS, telefon) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile pe site.

3.2. SMART ECOMMERCE SRL isi rezerva dreptul de a limita accesul in vederea efectuarii unei comenzi (de a nu-l include in campania de promovare si fidelizare, de a-i permite sa comande doar cu plata in avans, etc) precum si dreptul de a anula comenzile deja plasate, in cazul in care considera ca in baza comportamentului avut de catre Client (plasarea si refuzarea a mai mult de doua comenzi in sistemul de plata la livrare, plasarea de comenzi care ulterior sunt anulate sau modificate, folosirea unui limbaj tendentios, incalcarea dreptului de proprietate intelectuala etc) , accesul si existenta Contului Clientului ar putea prejudicia in vreun fel SMART ECOMMERCE. Acest drept poate fi exercitat in orice moment si nu este necesara notificarea Clientului in acest sens.

3.3. Fiecare Utilizator poate avea un singur Cont. Este interzisa partajarea unui Cont intre mai multi Utilizatori/Clienti. In situatia in care se descopera accese partajate de mai multi Utilizatori/Clienti, SMART ECOMMERCE isi rezerva dreptul de a anula sau a suspenda accesul Clientului/Utilizatorului la Continut sau Serviciu. Daca exista comenzi plasate din conturile suspendate sau anulate, acestea vor fi anulate automat.

3.4. SMART ECOMMERCE va putea denunta unilateral si va putea anula automat comanda efectuata de catre Client/Utilizator, chiar si fara notificare prealabila, fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 • esuarea / invalidarea tranzactiei online;
 • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului / a tranzactiei;
 • furnizarea de date incomplete sau incorecte de catre Client;
 • activitatea Clientului poate produce daune site-ului, societatii operatoare si /sau partenerilor sai;
 • clientul foloseste site-ul intr-un mod neconform uzantelor normale si bunei-credinte sau isi exercita drepturile in scopul de a vatama sau pagubi SMART ECOMMERCE ori intr-un mod excesiv si nerezonabil, contrar bunei-credinte;
 • livrari consecutiv esuate din culpa Clientului;
 • alte motive justificate (de ex.: plasarea si renuntarea nejustificata la mai mult de trei comenzi intr-un interval de 30 zile).

3.5. In zonele din site care permit adaugarea continutului de catre utilizatori, respectiv zona de comentarii, acestia vor introduce pe site doar continut legal si moral, rezervandu-ne dreptul de a modera / cenzura comentariile.

4. Pretul produselor

4.1. Pretul fiecarui produs si dupa caz toate costurile suplimentare de transport, de livrare, taxele postale sau de orice alta natura sunt specificate pe pe site-ul www.decoliving.ro. Pretul produselor si taxele aferente se regasesc in comanda emisa de Cumparator. S.C. SMART ECOMMERCE SRL va emite catre Cumparator o factura pentru bunurile si serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform legislatiei in vigoare.

4.2. In cazul in care un produs este listat cu un pret incorect sau cu informatii incorecte din cauza unor erori tipografice sau erori in stabilirea preturilor sau informatiile despre produs primite de la furnizori, Vanzatorul va informa Cumparatorul asupra pretului corect, mentionandu-l in cuprinsul confirmarii comenzii. Totodata, ne rezervam dreptul de a refuza sau anula orice comanda plasata pentru produsele ce prezinta eroare. Vom avea dreptul de a refuza sau anula orice comanda chiar daca aceasta a fost platita in prealabil. In acest caz banii vor fi returnati in cel mai scurt timp.

5. Comanda produselor

5.1. Clientul poate efectua comanda produselor comercializate online intrand pe site-ul www.decoliving.ro. Clientul se inregistreaza in site pe baza unui user si a unei parole unice, selecteaza produsele, isi exprima acordul cu Termenii si Conditiile magazinului online http://www.decoliving.ro, apoi apasa butonul „adauga in cos”. In „cosul meu”, clientul are posibilitatatea sa parcurga lista produselor, sa modifice cantitatile si sa confirme intentia de cumparare prin accesarea butonului „finalizeaza comanda". Pasi privind comanda o gasiti in sectiunea de informatii utile: Cum comand ?

5.2. Odata cu finalizarea comenzii Clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii, denumita in cadrul acestui document si comanda emisa.

5.3. Inregistrarea unei comenzi online de catre Vanzator, discutiile telefonice sau prin alte mijloace de comunicare NU constituie o validare si confirmare ferma ale comenzii si, in consecinta, NU semnifica incheierea contractului la distanta.

5.4. Vanzatorul va informa Cumparatorul, prin mesaje distincte, (i) inregistrarea (preluarea) comenzii si (ii) confirmarea comenzii si livrarea.

5.5. Daca Cumparatorul a primit mesajul privind „inregistrarea (preluarea) comenzii” inseamna ca Vanzatorul a inregistrat (preluat) comanda si va verifica disponibilitatea stocului, a pretului precum si a caracteristicilor produselor respectiv, putand ca ulterior sa revina cu mesajul de confirmare si livrare a comenzii. Mesajul privind „inregistrarea (preluarea) comenzii” are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii.

5.6. Daca Cumparatorul a primit mesajul privind „confirmarea comenzii si livrarea” inseamna ca Vanzatorul, in urma verificarii disponibilitatii stocului, a pretului precum si a caracteristicilor produselor respectiv, a confirmat explicit comanda si poate sa o livreze.

5.7. Confirmarea explicita a unei comanzi se considera finalizata atunci cand exista o confirmare scrisa privind disponibilitatea comenzii si livrarea (e-mail, SMS) din partea Vanzatorului catre Cumparator si implica o acceptare completa a termenilor comenzii, fara a necesita o confirmare de primire din partea Cumparatorului.

5.8. Comanda se considera valida si contractul la distanta este considerat incheiat numai in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a comenzii.

5.9. Inainte de a valida comanda Clientului/Utlizatorului si/sau inainte de a expedia produsele, SMART ECOMMERCE are dreptul sa contacteze Clientul/Utilizatorul, prin orice mijloc disponibil (telefonic sau e-mail), pentru a obtine confirmarea personala a datelor sale de identificare si livrare. Clientii/Utilizatorii accepta ca SMART ECOMMERCE nu poate fi fortat sa valideze/livreze produse catre persoane care nu au confirmat datele de livrare si identificare.

5.10. In cazul in care anterior livrarii, Clientul renunta la o comanda cu plata efectuata in avans, prin transfer bancar confirmat sau prin solutia online de plata cu cardul si in care banca emitenta a cardului Clientului a autorizat tranzactia bancara, suma aceasta va fi rambursata de catre SMART ECOMMERCE in maxim 14 zile de la data la care a luat la cunostiinta de acest fapt in contul bancar oferit de catre client in formularul de returnare.

5.11. In cazul in care unele produse comandate de catre Client printr-o comanda efectuata cu plata efectuata in avans (prin transfer bancar confirmat sau prin solutia online de plata cu cardul) nu mai sunt disponibile pe stoc din motive independente de SMART ECOMMERCE Clientul/Utilizatorul va fi informat asupra acestui fapt imediat ce se cunoaste indisponibilitatea si va dispune rambursarea sumelor achitate in avans in termen de maxim 14 zile de la notificarea Clientului/Utilizatorului in contul bancar oferit de catre client in formularul de returnare.

5.12. O comanda plasata poate fi modificata numai in urmatoarele situatii si doar la solicitarea Clientului/Utilizatorului. Clientul/Utilizatorul va solicita acest lucru in scris, trimitand un e-mail pe contact@decoliving.ro mentionand clar solicitarea si numarul comenzii, dupa cum urmeaza:

 • Clientul renunta la un produs si notifica SMART ECOMMERCE inainte de expedierea comenzii;
 • Cresterea cantitatii dintr-un produs deja existent intr-o comanda, inainte de expedierea comenzii;
 • Intarzierea livrarii cu maxim doua saptamani peste limita maxima de livrare;
 • Modificarea adresei de livrare inainte de expedierea comenzii;
 • Cumularea comenzilor (valabil doar pentru comenzile cu plata la livrare) cu perioade de livrare apropiate (maxim o zi diferenta a ultimei zile din interval). In situatia cumularii unei comenzi, comanda initiala se anuleaza si statusul acesteia va aparea ca fiind "comanda anulata", iar produsele aferente comenzii cumulate se vor adauga in comanda cu care se solicita cumularea.
 • Modificarea metodei de plata; (Important: Comenzile nu pot fi modificate, in cazul in care Clientul opteaza pentru plata online sau prin transfer bancar a contravalorii acestora);
 • Modificare date pentru facturare. Pentru facturile emise deja nu se pot efectua modificari privind persoana juridica/fizica (inlocuire cu o noua persoana), doar corecturi (ale denumirii/nume, date contact etc).

5.13. In cazul in care un Client isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe site, toate comenzile in derulare existente la acel moment, isi pastreaza datele definite/acceptate de catre Client inainte de momentul modificarii, luandu-se in considerare pentru livrare si contact, noile date modificate corespunzator.

5.14. In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

5.15 Unele dintre produse beneficiaza de anumite discounturi/bonusuri in momentul in care sunt achizitionate in cadrul aceleeasi comenzi impreuna cu un alt produs. Aceste discounturi se pot vedea si in confirmarea de comanda primita de catre client si se distribuie valoric pe cosul de produse inclus in promotie. Promotia este valabila doar daca clientul pastreaza comanda cu pachetul de produse alese initial. Daca renunta la unul dintre produsele din pachet, promotia nu se mai pastreaza si reducerea aplicata se anuleaza. Produsul pentru care clientul isi pastreaza optiunea de comanda revine pe pretul integral, urmand ca acesta sa fie pretul achitat in momentul onorarii comenzii.

5.16. Toate informatiile folosite pentru descrierea bunurilor si/sau a serviciilor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare. 5.17. Dupa achizitionarea unui bun sau serviciu, Cumparatorului i se va putea solicita inscrierea unui Review legat de Bunul sau Serviciul achizitionat. Solicitarea va fi transmisa catre adresa de email inscrisa de Cumparator in Cont. In acest fel, Cumparatorul contribuie la informarea altor posibili Utilizatori/ Clienti/ Cumparatori de pe Site si se implica activ in dezvoltarea de noi servicii si in detalierea cat mai completa a caracteristicilor bunurilor.

6. Plata produselor

6.1. Clientul poate achita contravaloarea produselor comandate printr-una dintre urmatoarele modalitati, in functie de optiunea clientului:

 • plata online cu card ( card personal sau al societatii Cumparatoare, in conditii de deplina securitate, fara a fi perceput un comision suplimentar pentru tranzactii; platile se realizeaza prin intermediul operatorului EuroPayment Services - EuPlatesc.ro);
 • ordin de plata in contul RO84BACX0000001694728000, deschis la UniCredit Bank, in baza facturii proforme emise de catre Vanzator;
 • numerar la livrare (plata va fi facuta in lei conform pretului Contractului si se va face la comisionarul care efectueza livrarea). Modalitatea de plata cu numerar la livrare nu este disponibila pentru comenzi online a caror valoare cu TVA este mai mare de 1000 Lei.

6.2 Pentru achizitionarea produselor ce se produc pe baza de comanda se poate solicita achitarea unui avans in valoare de cel putin 20% din valoarea produsului care se va achita anterior confirmarii de catre Vanzator a comenzii.

7. Livrarea produselor

7.1. Livrarea produselor se realizeaza numai pe teritoriul Romaniei, la adresa de livrare definita de catre Client/Utilizator in formularul de comanda, utilizand curieratul extern agreat de Vanzator.

7.2. Produsele se livreaza in ambalajul original, sigilat, al producatorului si pot fi asigurate contra cost pe tot parcursul transportului, pana la livrare.

7.3. Produsele se pot livra demontate (cu exceptia produselor realizate dintr-o singura componenta), in colete, pentru a putea fi transportate in siguranta.

7.4. Vanzatorul si/sau curierul Vanzatorului va putea oricand anunta Cumparatorul cu privire la termenul estimat de finalizare a livrarii.

7.5. In cazul in care nu poate executa Contractul motivat de faptul ca produsul sau serviciul nu este/nu mai este disponibil, Vanzatorul va informa Cumparatorul despre aceasta indisponibilitate, urmand ca sumele de bani achitate de catre Cumparator pentru produsul sau serviciul indisponibil sa fie rambursate in termen de maximum 14 zile calendaristice.

7.6. Termenele de livrare sunt afisate pe site la fiecare produs si variaza in functie de produs. In cazul produselor a caror vanzare se face la comanda, termenul de livrare va fi comunicat de catre Vanzator doar dupa obtinerea unui termen de la Producator.

7.7. In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare,Vanzatorul va anunta Cumparatorul cu privire la noul termen estimat de finalizare a livrarii, iar Cumparatorul va avea dreptul de a solicita efectuarea livrarii in acest nou termen suplimentar, corespunzator circumstantelor. Daca totusi Vanzatorul nu livreaza produsele in noul termenul suplimentar, Cumparatorul are dreptul la rezolutiunea contractului.

7.8. In cazul in care Cumparatorul transmis eronat datele legate de facturarea sau livrarea produselor, Vanzatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul, fara ca acest lucru sa se considere o incalcare a contractului.

7.9. Livrarea este gratuita pentru comenzi mai mari de 300 Ron. Pentru comenzi mai mici de 300 Ron, se percepe un cost fix de transport de 19 Ron. La acest cost fix de 19 Ron se adauga costul fix perceput de agentia de curierat pe kilometrii suplimentari in cazul in care localitatea de livrare nu se afla in raza de actiune a agentiei de curierat.

8.Verificarea si acceptarea produselor

8.1. Cumparatorul are obligatia sa desfaca si sa verifice din punct de vedere cantitativ si calitativ coletele, pe baza etichetarii acestora, sa desfaca si sa verifice, integritatea coletelor fragile precum si a componentelor fragile ambalate (ex: piese din sticla).

8.2. In cazul in care coletele prezinta ambalajul deteriorat in momentul receptionarii acestora clientul are obligatia de a refuza primirea acestuia si de a incheierea un Proces Verbal cu agentii FanCourier, in care sa se constate livrarea cu ambalaj deteriorat si starea coletului in momentul livrarii.

8.3. Acceptarea va fi facuta atunci cand bunurile si serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca produsele livrate sau serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, are obligatia sa sesizeze in scris pe adresa de email office@decoliving.ro orice neconformitati a a produselor in termen de maxim 5 zile de la receptionarea acestora.

8.4. In cazul produselor care au afisate in pagina de produs optiunea “deschidere colet la livrare”, este obligatorie verificarea completa a produselor in momentul livrarii. Pentru aceste produse semnarea documentelor de transport implica acceptarea acestora si a calitatii lor. Orice reclamatii ulterioare cu privire la eventuale deteriorari ale produselor datorita transportului, sunt nule.

9. Garantia produselor

9.1. Produsele comercializate de catre site-ul www.decoliving.ro, beneficiaza de conditii de garantie conform legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi, in ambalaj original si vor fi insotite de certificatul de garantie emis direct de catre producator. Certificatul de garantie contine instrunctiunile generale de utilizare si conditiile de garantie.

Garantia se acorda de catre producator. Conditiile de garantie sunt in conformitate cu O.G. 21/1992, Legea 449/2003 si O.G. 174/2008. Lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata in maxim 48 ore de la receptia marfii, pe adresa office@decoliving.ro. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

Cumparatorul are obligatia de a pastra certificatul de garantie si factura fiscala. In cazul aparitiei unei defectiuni, conform Legii nr. 449/2003, certificatul de garantie este singurul document care atesta dreptul la garantie si care va fi prezentat impreuna cu factura fiscala si dovada platii (chitanta, bon fiscal etc.). Pierderea certificatului de garantie determina anularea garantiei.

10. Exercitarea dreptului de retragere si de returnare a produselor

10.1. Inainte de expirarea perioadei de retragere, Cumparatorul are dreptul sa notifice in scris Vanzatorului ca se retrage din contract si renunta la produsele achizitionate, fara invocarea unui motiv, prin una din urmatoarele modalitati:

 • prin intermediul modelului de formular de retragere si de returnare a produselor pe care il puteti descarca de aici, si dupa ce il completati integral sa il trimiteti la adresa de email: retur@decoliving.ro
 • prin declaratie neechivoca in care va exprimati decizia de retragere din contract si de returnare a produselor.

10.2. Exceptie de la exercitarea dreptului de retragere din contract si de returnare, sunt bunurilor confectionate dupa specificatiile prezentate de Cumprator sau personalizate in mod clar, (de exemplu: bunuri hand made personalizate sau dimensiuni atipice: latime, lungime, inaltime etc.), produsele care se pot deterioara sau degrada rapid; produsele ce sunt parte a unui ansamblu si nu pot fi, prin natura acestora, separate de celelalte elemente componente.

10.3. Termenul de exercitare a dreptului de retragere si de returnare a produselor este de 14 zile calendaristice de la primirea produsului. In cazul in care consumatorul comanda printr-o singura comanda produse multiple care vor fi livrate separat, termenul de 14 zile curge din ziua in care Cumparatorul, intra in posesia fizica a ultimului produs.

10.4. In caz de retragere si renuntare la produsele achizitionate, returnarea produselor se va face exclusiv prin intermediul curierului stabilit de catre Vanzator, iar Costul de asigurare a produselor pe timpul transportului (conform tarifelor de asigurare practicate de curier) si costul de returnare a produselor in cuantum de 79 de lei este suportat integral de catre Cumparator.

10.5. In cazul in care produsele a caror returnare se solicita prezinta urme de folosire, uzura, zgarieturi, lovituri, socuri mecanice sau, dupa caz, electrice, etichete lipsa, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, Cumparatorul isi pierde dreptul de retragere si este de acord ca Vanzatorul are dreptul sa refuze acceptarea returului.

10.6. Cumparatorul care renunta la un produs, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv.

10.7. Rambursarea sumelor pe care Vanzatorul le-a primit drept plata din partea Cumparatorului, se va face fara intarziere nejustificata si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract, folosind aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de consumator pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care Cumparatorul a fost de acord cu o alta modalitate de plata. Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la costuri de transport, costuri de procesare, comisioane de ramburs aplicate de catre banca sau de curier etc. Responsabilitatea pentru aceste costuri o poarta numai Cumparatorul.

10.8. Vanzatorul poate amana rambursarea pana la data receptionarii produselor care au facut obiectul vanzarii sau pana la momentul primirii unei dovezi din partea Cumparatorului conform careia acesta a trimis produsele catre Vanzator.

10.9. Cumparatorul returneaza produsele sau le inmaneaza Vanzatorului sau unei persoane autorizate de Vanzator sa receptioneze produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat profesionistului decizia sa de retragere din contract si de returnare a produselor. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de Cumparator inainte de expirarea perioadei de 14 zile.

10.10. Consumatorul este responsabil in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora.

11. Drepturi de proprietate intelectuala

11.1. Continutul site-ului www.decoliving.ro, astfel cum este definit in preambul - texte, imagini, grafica web, scripturi, programe, baze de date, precum si materialele ce fac obiectul comunicarilor prin email - apartine S.C. SMART ECOMMERCE S.R.L., fiind protejat de legea drepturilor de autor si cea a drepturilor de proprietate intelectuala si industriala.

11.2. Este strict interzisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, fara acordul prealabil al S.C. SMART ECOMMERCE S.R.L..

11.3. Orice incercare de orice natura de modificare a imaginii si informatiilor din prezentul site, se pedepseste conform legii.

12. Prelucrarea datelor cu caracter personal si confidentialitate

12.1. Ce Informatii Colectam Despre Dumneavoastra

Colectam si prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal atunci cand interactionati cu noi (de exemplu, informatiile pe care ni le furnizati prin completarea formularelor de pe website-ul noastru enumerate mai sus sau prin corespondenta cu noi prin telefon, e-mail sau in orice alta modalitate). Aceasta include informatii pe care le furnizati atunci cand va inregistrati pentru a utiliza un website al nostru, cand va abonati la newsletter-ul nostru, prin completarea unui formular de inscriere sau in alt mod, atunci cand va inscrieti in concursuri sau promotii organizate de SMART ECOMMERCE SRL si/sau partenerii sai contractuali si cand raportati o problema legata de website-ul nostru. Informatiile pe care ni le furnizati pot include numeleadresaadresa de e-mail si numarul de telefondata nasterii si sexul, precum si alte informatii, dupa caz.

Prin completarea datelor in formularul de creare de cont si/sau de comanda, utilizatorul/clientul confirma ca a citit Termenii si conditiile de utilizare si ca accepta ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a SMART ECOMMERCE SRL, inregistrata in Registrul de Evidenta a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sub numarul 33395, si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopurile prevazute la punctul 3.

Nu vom colecta sau prelucra date cu caracter personal sensibile legate de dumneavoastra (de exemplu informatii despre originea rasiala sau etnica, opiniile politice, confesiunea religioasa sau convingerile filozofice, sanatatea, viata sexuala sau orientarea sexuala), cu exceptia cazului in care

 • (i) suntem obligati sa facem acest lucru prin lege; si/sau
 • (ii) in cazul in care ne-ati furnizat consimtamantul dumneavoastra explicit in mod separat.

In cazul in care ne furnizati in mod voluntar date cu caracter personal (inclusiv date cu caracter personal sensibile) prin interactiunea dumneavoastra cu website-ul noastru sau prin corespondenta cu noi prin telefon, e-mail sau in orice alta modalitate, din proprie vointa si nu la cererea noastra, vom sterge astfel de date cu caracter personal din sistemele noastre daca nu consideram ca prelucrarea acestora este necesara pentru un scop legitim al SMART ECOMMERCE SRL, cu exceptia cazului in care ati facut aceste date publice (de exemplu, intr-un forum de mesaje care este vizibil publicului), caz in care vom sterge aceste date de pe website-ul noastru numai daca legea impune astfel sau daca nu dorim sa le pastram.

De fiecare data cand vizitati website-ul noastru, colectam automat urmatoarele date:

 • date tehnice, de exemplu acest lucru poate include Adresa Internet Protocol (IP) utilizata pentru conectarea calculatorului dumneavoastra la internet, informatiile de conectare, tipul si versiunea de browser, setarea fusului orar, tipurile si versiunile extensiilor de browser (plug-in), sistemul si platforma de operare, tipul dispozitivului si marca dispozitivului mobil; aceste date pot fi colectate si prelucrate in numele nostru prin fisierele de tip cookie ale tertelor parti;
 • date despre vizita dumneavoastra, de exemplu acest lucru poate include Localizatoare uniforme de resurse (URL) complete, secventa de clicuri catre, prin si de la Website-ul noastru (inclusiv data si ora), informatiile sau produsele pe care le-ati vizualizat sau cautat (inclusiv articolele de top citite, categoriile de top accesate, timpii de raspuns al paginilor, erorile de descarcare, durata vizitelor pe anumite pagini (inclusiv timpul mediu petrecut pe anumite pagini, vizionarea anumitor continuturi), informatii privind interactiunea cu paginile (cum ar fi derularea, clicurile si trecerile de mouse), metodele folosite pentru a naviga pe pagina, datele despre comportamentul utilizatorilor si orice numar de telefon folosit pentru a apela sau orice adresa de e-mail folosita pentru a contacta reprezentantii departamentului nostru de servicii pentru clienti.

In unele cazuri, obtinem datele dumneavoastra cu caracter personal (cum ar fi numele, adresa, adresa de e-mail si numarul de telefon, descriere personala, varsta, data nasterii si sexul) de la terte parti, precum parteneri de afaceri, subcontractanti de servicii tehnice, de plata si de livrare, agentii de publicitate, furnizori de servicii de analiza, furnizori de servicii de cercetare de piata, agentii de informatii privind creditele. Cand vizitati si va inregistrati pe una din platformele noastre online, este posibil sa obtinem datele dumneavoastra cu caracter personal de la un furnizor de comunicare sociala terta parte, daca optati in mod voluntar sa va inregistrati prin intermediul respectivei platforme de comunicare sociala terta parte.

In cazul in care obtinem datele dumneavoastra cu caracter personal de la o terta parte, va vom furniza toate informatiile relevante despre prelucrare cat mai curand posibil, dar in orice caz nu mai tarziu de o luna de la obtinerea datelor dumneavoastra cu caracter personal, inclusiv privind categoriile de date cu caracter personal care fac obiectul prelucrarii, scopul prelucrarii si temeiul juridic al acesteia.

12.2. Cum Folosim Datele Cu Caracter Personal Si Care Este Temeiul Juridic Al Prelucrarii

Prelucram datele personale doar pentru scopuri legitime, precum acela de a va furniza produse sau pentru a va oferi informatii privind situatia contului dvs. inclusiv validarea, expedierea si facturarea comenzilor, rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda, asistenta cu privire la achizitionarea de aparatura medicala (daca este cazul), de a va identifica prin intermediul mijloacelor de comunicare in scop de marketing (newslettere si/sau alerte periodice) sau cercetare de piata. Prelucrarea datelor personale se intemeiaza intotdeauna fie pe executarea unui contract pe care l-am incheiat cu dumneavoastra, pe nevoia de a respecta o obligatie legala (de exemplu, legile aplicabile in relatiile de munca, contabilitate, audit, monitorizarea egalitatii de sanse), sau, dupa caz, pe consimtamantul dvs. daca v-ati manifestat optiunea in acest sens.

In unele cazuri, vom prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal doar cu consimtamantul dumneavoastra. In aceste cazuri, va vom solicita separat consimtamantul dumneavoastra, in mod transparent, atunci cand furnizati datele dumneavoastra cu caracter personal. Ulterior, veti putea sa va retrageti consimtamantul in orice moment prin intermediul adresei de e-mail gdpr@decoliving.ro. Cu toate acestea, retragerea consimtamantului nu va putea afecta legalitatea niciunei prelucrari care a avut loc inainte de retragerea acestuia.

In cazul in care solicitam date cu caracter personal pentru a respecta obligatii legale sau contractuale, furnizarea acestor date cu caracter personal de catre dumneavoastra este obligatorie. Acest lucru inseamna ca, daca astfel de date cu caracter personal nu sunt furnizate, nu vom putea sa gestionam relatiile contractuale sau sa respectam obligatiile care ne sunt impuse. In toate celelalte cazuri, furnizarea de date cu caracter personal este optionala si nu aveti obligatia de a le furniza.

De asemenea, putem prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal, precum datele de identificare, datele de contact si adresa de resedinta, in scopul posibilei exercitari a drepturilor sau a reclamatiilor noastre impotriva dumneavoastra in viitor. Aceasta prelucrare se bazeaza pe interesul nostru legitim, fiind necesar sa ne exercitam drepturile in cazul unor eventuale litigii.

Cel mai frecvent, vom folosi informatiile dumneavoastra cu caracter personal in urmatoarele situatii:

a. Parteneri comerciali:

In scopul furnizarii de servicii, livrarii de bunuri si efectuarii platilor in baza contractelor relevante, va putem prelucra datele cu caracter personal, cum ar fi datele de identificare, date de contact de afaceri, date bancare si codul de identificare fiscala, pentru persoanele inregistrate in scopuri de TVA. Aceasta prelucrare se bazeaza pe (i) executarea unui contract la care dumneavoastra, in calitate de Partener comercial, sunteti parte, (ii) obligatii legale care ne sunt impuse si (iii) interesul nostru legitim.

In unele cazuri, prelucram date cu caracter personal, cum ar fi numele si datele de contact ale angajatilor sau ale contractantilor Partenerilor comerciali in scopul comunicarilor legate de executarea unui anumit contract cu Partenerii comerciali. Aceasta prelucrare se bazeaza pe (i) executarea unui contract la care Partenerii comerciali sunt parte, (ii) obligatiile legale care ne sunt impuse si (iii) interesul nostru legitim.

Fiind Partener comercial, va putem furniza comunicari despre noile noastre produse si servicii. Daca nu mai doriti sa primiti aceste comunicari, puteti renunta trimitandu-ne un e-mail la adresa gdpr@decoliving.ro.

b. Utilizatori si clienti:

In scopul furnizarii serviciilor, a livrarii de bunuri si efectuarii platilor in baza contractelor relevante, va putem prelucra datele cu caracter personal, cum ar fi datele de identificare, datele de contact, datele bancare. Aceasta prelucrare se bazeaza pe o obligatie legala care ne este impusa.

Putem prelucra datele cu caracter personal astfel incat sa va putem oferi informatii despre produsele care consideram ca va intereseaza si pentru aceasta va vom contacta prin mijloace electronice numai daca avem acordul dumneavoastra prealabil. Daca nu doriti sa va folosim datele in acest fel, bifati caseta corespunzatoare din formularul prin care colectam datele dumneavoastra (formularul de inregistrare).

Nu vom partaja datele dumneavoastra cu caracter personal cu terte parti in scopuri de marketing fara consimtamantul dumneavoastra explicit in acest sens.

12.3. Cum Si Cui Divulgam Datele Dumneavoastra Cu Caracter Personal

Nu vindem datele dumneavoastra cu caracter personal unor terte parti.

In cadrul Companiei, doar un numar limitat de membri ai personalului, cum ar fi cei din departamentele de Vanzari, Contabilitate si IT au acces la datele dumneavoastra cu caracter personal conform principiului nevoii de a cunoaste („on a need to know basis”). Acesti membri ai personalului sunt supusi unor obligatii de confidentialitate cu privire la datele cu caracter personal. Masuri tehnice si organizatorice adecvate sunt luate pentru protectia datelor cu caracter personal. Membrii personalului Companiei au dreptul sa gestioneze datele cu caracter personal numai la instructiunile Companiei si, daca este necesar, in legatura cu responsabilitatile de serviciu.

Datele cu caracter personal pot fi comunicate autoritatilor guvernamentale si/sau organelor de aplicare a legii, daca acest lucru este impus de legile aplicabile sau daca este necesar pentru exercitarea drepturilor noastre, inclusiv a conditiilor de utilizare, sau pentru protejarea intereselor noastre legitime (inclusiv a intereselor legitime ale unor terte parti) in conformitate cu legile aplicabile.

Datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi, de asemenea, divulgate unor terte parti cu care Compania se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate la punctul 3, inclusiv:

(i) furnizori de servicii care ofera sprijin administrativ, profesional si tehnic Companiei pentru suport IT, de securitate si resurse comerciale;

(ii) parteneri de afaceri, furnizori si subcontractanti pentru executarea tuturor contractelor pe care le incheiem cu dumneavoastra (servicii de curierat, servicii de plata/bancare, etc.);

(iii) agentii de publicitate si marketing care solicita informatiile dumneavoastra pentru a selecta si a difuza anunturi publicitare relevante pentru dumneavoastra. Noi nu divulgam agentiilor de publicitate informatii despre persoane care pot fi identificate, dar le vom furniza informatii agregate despre utilizatorii nostri (de exemplu, putem informa ca 100 de femei cu varsta sub 40 de ani au dat click pe reclama lor intr-o anumita zi). De asemenea, putem utiliza astfel de informatii agregate pentru a ajuta agentiile de publicitate sa ajunga la tipul de public pe care il vizeaza. Putem sa folosim informatiile cu caracter personal pe care le-am colectat de la dumneavoastra pentru a respecta dorintele agentiilor de publicitate prin afisarea mesajelor lor publicitare publicului vizat;

(iv) furnizorii de servicii de analiza si de motoare de cautare care ne ajuta in imbunatatirea si optimizarea website-ului nostru.

Compania poate dezvalui, de asemenea, date cu caracter personal unor consultanti externi (de exemplu, avocati, contabili, auditori), daca este necesar.

Compania doreste sa efectueze o evaluare prealabila adecvata in selectarea tertelor parti furnizori de servicii si impune acestor furnizori de servicii sa mentina masuri de securitate tehnice si organizatorice adecvate pentru a proteja datele cu caracter personal si pentru a prelucra datele cu caracter personal numai conform instructiunilor Companiei. Furnizorii de servicii vor avea dreptul sa utilizeze subcontractanti in furnizarea serviciilor catre Companie, cu conditia ca subcontractantul sa respecte aceleasi obligatii de protectie a datelor ca si furnizorii de servicii.

12.4. Stocarea Datelor Dumneavoastra Cu Caracter Personal Si Transferurile In Strainatate

Datele dumneavoastra cu caracter personal pe care le colectam sunt stocate in Uniunea Europeana („UE”) si in Spatiul Economic European („SEE”). Cu toate acestea, informatiile colectate de terte parti prin intermediul fisierelor de tip Cookie (de exemplu, prin Google Double Click for Publishers) vor servi, in general, traficului dintr-un centru de date care se afla cel mai aproape de locul de unde provine traficul. Aceasta inseamna ca astfel de informatii, inclusiv traficul publicitar, pot fi gestionate de servere situate in SEE si pot fi transferate in afara SEE. Pentru mai multe informatii, consultati Politica privind fisierele de tip cookies.

In plus, datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi transferate si stocate intr-o locatie din afara UE si SEE. Cand datele dumneavoastra cu caracter personal sunt transferate din propria tara in alta tara, legile si regulile care protejeaza datele dumneavoastra cu caracter personal din tara catre care sunt transferate informatiile dumneavoastra pot fi diferite (sau pot oferi o protectie mai redusa) fata de cele din tara in care lucrati.

12.5. Drepturile Dumneavoastra

Puteti sa ne solicitati sa va confirmam daca datele dumneavoastra cu caracter personal sunt sau nu prelucrate de noi, sa va furnizam o copie a datelor dumneavoastra cu caracter personal si/sau sa le corectam. In anumite circumstante, aveti dreptul sa ne solicitati sa stergem datele dumneavoastra cu caracter personal sau, in baza dreptului la portabilitate, sa ne cereti sa transferam o parte din datele dumneavoastra cu caracter personal catre dumneavoastra sau catre alte entitati. Aveti, de asemenea, dreptul de a va opune unor prelucrari ale datelor dumneavoastra cu caracter personal (de exemplu, utilizarea prelucrarii in scopuri de marketing direct sau anumitor decizii luate numai prin prelucrare automatizata (inclusiv crearea de profiluri). In cazul in care v-am solicitat consimtamantul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aveti dreptul sa retrageti acest consimtamant fara efecte negative asupra dumneavoastra. In cazul in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal deoarece avem un interes legitim in a proceda astfel (dupa cum s-a explicat mai sus), aveti, de asemenea, dreptul de a va opune acestei prelucrari. De asemenea, aveti dreptul sa restrictionati prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal in anumite circumstante.

Retineti faptul ca drepturile dumneavoastra descrise mai sus pot fi limitate in anumite situatii si fac obiectul legilor si reglementarilor aplicabile privind protectia datelor cu caracter personal; de exemplu, dreptul dumneavoastra de a va opune prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal poate fi limitat in cazul in care putem demonstra ca avem motive legitime convingatoare pentru a prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal care prevaleaza fata de interesele dumneavoastra. Va trebui sa va dovediti identitatea si sa ne oferiti alte detalii care sa ne ajute sa raspundem cererii dumneavoastra. Nu vom percepe o taxa pentru a raspunde cererii dumneavoastra cu exceptia cazului in care acest lucru este permis de lege si, in cazul in care se percepe o astfel de taxa, aceasta va fi rezonabila si proportionala cu cererea dumneavoastra.

Daca doriti sa va exercitati aceste drepturi, va rugam sa ne contactati prin intermediul adreselor de contact mentionate mai jos. Speram ca putem raspunde tuturor intrebarilor dumneavoastra cu privire la modul in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal. Cu toate acestea, aveti, de asemenea, dreptul de a depune o reclamatie la autoritatilor de supraveghere privind protectia datelor. Puteti depune reclamatia in Statul Membru in care locuiti, in care lucrati sau in care a avut loc presupusa incalcare a legii privind protectia datelor.

12.6. Cat Timp Pastram Datele Dumneavoastra Cu Caracter Personal

Intentionam sa pastram datele dumneavoastra cu caracter personal numai atat timp cat este necesar, pentru o perioada care nu depaseste perioada necesara pentru a indeplini scopurile enumerate in prezenta Politica de confidentialitate si/sau impusa de legislatia aplicabila, in conformitate cu perioadele minime legale de pastrare aplicabile si/sau atat cat este necesar pentru a ne exercita drepturile legitime (si drepturile legitime ale altor persoane).

De exemplu, daca sunteti un Partener comercial/Utilizator, va vom pastra datele cu caracter personal pe perioada exercitarii relatiei contractuale cu dumneavoastra. In cazul in care avem o relatie comerciala continua cu dumneavoastra in calitate de Partener comercial (de exemplu in cazul in care putem utiliza aceleasi date cu caracter personal in relatii contractuale separate cu dumneavoastra), vom continua sa pastram aceste date cu caracter personal pana la incetarea relatiei noastre comerciale si pentru perioada minima de pastrare impusa de lege. Daca doriti mai multe informatii despre cat timp pastram datele dumneavoastra cu caracter personal, va rugam sa ne contactati la adresa gdpr@decoliving.ro. Va rugam sa aveti in vedere ca putem prelucra oricare dintre datele dumneavoastra cu caracter personal devenite anonime fara a va anunta in prealabil.

In cazul in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal in temeiul consimtamantului dumneavoastra, aceste date cu caracter personal vor fi prelucrate numai pentru perioada prevazuta prin consimtamantul dumneavoastra, cu exceptia cazului in care va retrageti sau limitati consimtamantul inainte de expirarea acestei perioade. In astfel de cazuri, vom inceta prelucrarea datelor cu caracter personal respective in scopurile relevante, sub rezerva oricarei obligatii legale de a prelucra aceste date cu caracter personal si/sau a nevoii noastre de a prelucra aceste date cu caracter personal in scopul exercitarii drepturilor noastre legitime (inclusiv a drepturilor legitime ale altor persoane).

12.7. Securitatea Datelor

Pastram datele dumneavoastra pe serverele noastre si pe servere gazduite de terte parti (inclusiv serviciilor de cloud ale tertelor parti cloud - ”cloud-based services”). Folosim masuri tehnice si organizatorice adecvate, menite sa va protejeze datele cu caracter personal si sa impiedice accesul neautorizat. Am intrat in relatii contractuale cu terte parti care ofera servicii de gazduire si aceste contracte includ obligatii privind securitatea organizationala si tehnica a datelor cu caracter personal. Toate tranzactiile de plata vor fi criptate (de exemplu, utilizand protocolul TLS). Sunteti responsabil pentru pastrarea confidentialitatii tuturor mijloacelor de autentificare (de exemplu, parole) utilizate de dumneavoastra pentru a accesa parti ale Website-urilor noastre.

Transmiterea datelor prin internet nu este complet sigura. Desi vom face tot posibilul pentru a va proteja datele, nu putem garanta securitatea datelor dumneavoastra transmise pe Website-ul nostru; orice transmisie se face pe propriul dumneavoastra risc. Dupa ce primim datele dumneavoastra, vom folosi proceduri stricte si caracteristici de securitate pentru a incerca sa impiedicam accesul neautorizat.

12.8. Confidentialitatea Datelor Minorilor

Compania nu colecteaza cu buna stiinta pe website-ul sau date cu caracter personal de identificare de la persoane care nu au implinit varsta de 16 ani. Daca un parinte sau un tutore are cunostinta ca copiii sai au furnizat Companiei datele lor cu caracter personal, acesta trebuie sa informeze imediat Compania. In cazul in care Compania descopera ca o persoana care nu a implinit varsta de 16 ani i-a furnizat date cu caracter personal, Compania va distruge aceste informatii de pe serverele sale imediat, cu exceptia cazului in care parintele sau tutorele isi da consimtamantul explicit pentru prelucrarea de catre companie a datelor cu caracter personal ale copilului in scopurile specificate.

12.9. Fisierele De Tip Cookie Si Widgeturi De Comunicare Sociala

Website-ul noastru utilizeaza fisiere de tip Cookie. Acest lucru ne ajuta sa va oferim o experienta buna atunci cand navigati pe website-ul noastru si ne permite, de asemenea, sa ne imbunatatim website-ul. Aceasta prelucrare se bazeaza pe consimtamantul dumneavoastra exprimat pe website-ul noastru sau prin setarile din browserul dumneavoastra. Pentru informatii detaliate despre fisierele de tip Cookie pe care le folosim, cat timp le folosim si despre scopurile pentru care le folosim, consultati Politica noastra privind fisierele de tip cookie.

Website-ul noastru pot include functii de comunicare sociala. Aceste functii pot colecta informatii despre dumneavoastra, cum ar fi adresa IP si website-ul pe care le vizitati, si pot seta un fisier de tip cookie pentru a le permite sa functioneze corect. Prelucrarea acestor informatii prin intermediul interactiunilor cu aceste caracteristici este guvernata de politica de confidentialitate a companiei care le furnizeaza (consultati sectiunea privind drepturile dumneavoastra de mai sus).

12.10. Linkuri Catre Alte Website-Uri

Un website al nostru poate furniza linkuri catre website-uri pe care Compania nu le controleaza. Dupa ce faceti clic pe un link al unei terte parti, veti fi directionat(a) catre website-ul tertei parti. Daca vizitati oricare dintre aceste website-uri conectate, trebuie sa analizati politicile lor privind confidentialitatea. Nu suntem responsabili pentru politicile si practicile altor companii. Compania noastra nu controleaza si nu isi asuma nicio responsabilitate pentru continutul, politicile privind confidentialitatea si notele de informare sau practicile website-urilor sau serviciilor tertelor parti.

13. Utilizarea de cookie-uri

13.1. Ce Este Un Fisier Cookie Si In Ce Scop Este Folosit?

Website-ul nostru utilizeaza tehnologia de tip cookie pentru a asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile SMART ECOMMERCE SRL pentru a oferi utilizatorilor cele mai bune servicii, de exemplu: preferintele in materie de confidentialitate online, cosul de cumparaturi sau publicitate relevanta. De asemenea, cookie-urile se folosesc la pregatirea unor statistici anonime care ne ajuta sa intelegem cum beneficiaza utilizatorii de site-urile noastre, ajutandu-ne la imbunatatirea structurii si continutului lor, excluzand indentificarea personala a utilizatorului.

Un fisier de tip cookie reprezinta un mic fisier text care este stocat si/sau citit de browserul dvs. web pe hard disk-ul dispozitivului dvs. final (de exemplu, computer, laptop sau smartphone) in functie de site-urile web pe care le vizitati. De asemenea, fisierele de tip cookie fac interactiunea dvs. cu site-urile web mai sigura si mai rapida, deoarece acestea isi pot aminti preferintele dvs. (de exemplu, autentificare, limba), trimitand informatiile pe care le contin inapoi la site-ul web originar (first-party cookie) sau catre alt site web caruia le apartin (third-party cookie), atunci cand vizitati din nou site-ul web respectiv utilizand acelasi dispozitiv final.

Cookie-urile odata instalate au o durata de existenta determinata, ramanand „pasive”, in sensul ca nu contin programe software, virusi sau spyware si nu vor accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului pe al carui echipament au fost instalate.

Un cookie este format din doua parti:
numele cookie-ului; si
continutul sau valoarea cookie-ului.

Din punct de vedere tehnic, doar web-serverul care a trimis cookie-ul il poate accesa din nou in momentul in care un utilizator se intoarce pe pagina de internet asociata web-serverului respectiv.

13.2. Cum Puteti Controla Fisierele De Tip Cookie

Va puteti retrage consimtamantul privind fisierele de tip cookie in orice moment. In acest scop, puteti sa blocati sau eliminati fisierele cookie fie prin intermediul setarilor browserului dvs. web sau prin utilizarea unor software-uri puse la dispozitie de terti, sau urmand instructiunile specifice pentru categoriile de cookie din sectiunile urmatoare. In orice situatie, pot aparea probleme legate de utilizarea anumitor parti ale site-ului web daca dezactivati fisierele de tip cookie. In plus, refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va fi adaptata preferintelor si interesele dumneavoastra, evidentiate prin comportamentul de navigare.

In cazul in care doriti sa eliminati fisierele de tip cookie stocate pe dispozitivele dvs. si sa configurati browserul dvs. web astfel incat sa refuze fisiere de tip cookie, puteti sa utilizati setarile privind preferintele din browser-ul dvs. web. De obicei, puteti gasi setarile de navigare referitoare la fisiere de tip cookie in meniurile „Optiuni”, „Instrumente” sau „Preferinte” din browserul web pe care il utilizati pentru a accesa Website-ul nostru. In functie de browserele web existente, pot fi utilizate mijloace diverse pentru a dezactiva fisierele de tip cookie. Pentru a obtine mai multe informatii, va rugam sa vizitati website-ul browserelor dvs.:

Pentru a afla mai multe despre fisierele de tip cookie, va rugam sa vizitati All About Cookies sau sa vedeti www.youronlinechoices.eu, care contine informatii suplimentare privind publicitatea comportamentala si viata privata online.

13.3. Ce Fisiere De Tip Cookie Folosim?

Folosim doua tipuri de cookie-uri: per sesiune si fixe. Cele dintai sunt fisiere temporare ce raman in terminalul utilizatorului pana la terminarea sesiunii sau inchiderea aplicatiei (browser-ului web). Fisierele fixe raman pe terminalul utilizatorului pe o perioada in parametrii cookie-ului sau pana sunt sterse manual de utilizator.

In baza functiei si scopului pentru care sunt utilizate fisierele de tip cookie, acestea sunt, de obicei, clasificate in urmatoarele categorii, pe care SMART ECOMMERCE SRL le utilizeaza pe Website-ul sau:

 1. Cookie-uri de performanta a site-ului
 2. Cookie-uri de analiza a vizitatorilor
 3. Cookie-uri pentru geotargetting
 4. Cookie-uri de inregistrare
 5. Cookie-uri pentru publicitate
 6. Cookie-uri ale retelelor sociale

a. Cookie-uri de performanta
Prin acest tip de cookie-uri sunt memorate preferintele utilizatorului acestei pagini de internet, astfel incat setarea din nou a preferintelor in cazul vizitarii ulterioare a paginii de internet nu mai este necesara.

b. Cookie-uri de analiza a utilizatorilor
Aceste cookie-uri ne informeaza daca un anumit utilizator al paginii de internet a mai vizitat/utilizat aceasta pagina de internet anterior. Aceste cookie-uri sunt utilizate doar in scopuri statistice si de monitorizare a traficului web, cum este serviciul Google Analytics. Google va utiliza aceste informatii in scopul evaluarii utilizarii de catre dvs. a Website-ului, elaborand rapoarte cu privire la activitatea Website-ului pentru operatorii Website-ului si furnizand alte servicii referitoare la activitatea Website-ului si la utilizarea internetului. De asemenea, Google poate transfera aceste informatii catre terti in cazul in care are aceasta obligatie conform legii sau in cazul in care acesti terti prelucreaza informatiile in numele Google. Google nu va asocia adresa dvs. IP cu alte date detinute de Google.
Puteti renunta la Google Analytics fara a afecta modul in care puteti vizita site-ul nostru web. Informatii detaliate cu privire la Google Analytics si protectia datelor cu caracter personal (inclusiv modul in care puteti controla informatiile trimise catre Google) pot fi gasite la: https://policies.google.com/privacy/partners.
Pentru a impiedica monitorizarea prin acest tip de cookie, puteti instala un add-in pe browserul dvs. web (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout).

c. Cookie-uri pentru geotargetting
Aceste cookie-uri sunt utilizate de catre un soft care stabileste tara de provenienta a utilizatorului paginii de internet. Vor fi primite aceleasi reclame indiferent de limba selectata.

d. Cookie-uri pentru inregistrare
Atunci cand va inregistrati pe acest site, se genereaza cookie-uri care memoreaza acest demers. Serverele utilizeaza aceste cookie-uri pentru a ne arata contul cu care sunteti inregistrat. De asemenea, utilizarea acestor cookie-uri permite sa asociem orice comentariu postat pe pagina de internet cu username-ul contului folosit. in cazul in care nu a fost selectata optiunea „pastreaza-ma inregistrat”, aceste cookie-uri se vor sterge automat la momentul terminarii sesiunii de navigare.

e. Cookie-uri pentru publicitate
Aceste cookie-uri permit aflarea vizualizarii de catre un utilizator a unei reclame online, tipul acesteia si timpul scurs de la momentul vizualizarii respectviului mesaj publicitar. Ca atare, astfel de cookie-uri sunt folosite pentru targetarea publicitatii online. Aceste cookie-uri sunt anonime, stocand informatii despre contentul vizualizat, nu si despre utilizatori.

f. Cookie-uri ale retelelor sociale
Pe unele dintre Website-ul nostru, terte parti care furnizeaza aplicatii prin intermediul acestor Website-uri pot plasa propriile lor fisiere de tip cookie in vederea monitorizarii performantei aplicatiilor lor sau pentru a-si personaliza aceste aplicatii pentru dvs. De exemplu, atunci cand distribuiti un articol utilizand un buton de distribuire in retelele de socializare (e.g., Facebook or Twitter) disponibil pe un Website, platforma retelei de socializare asociata butonului respectiv va inregistra acest lucru. Pe unele Website-uri poate de asemenea sa existe continut integrat („embedded”), de exemplu continut video al unor terte parti precum YouTube, si, in acest caz, acesti terti pot sa-si plaseze la randul lor propriile fisiere de tip cookie.
Asemenea fisiere de tip cookie nu pot fi accesate de SMART ECOMMERCE SRL.

13.4. Securitate Si Probleme Legate De Confidentialitate

Cookie-urile NU sunt virusi! Ele folosesc un format de tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.
Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, cookie-urile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri:
Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookie-urile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate.
Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata).

Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookie-urilor pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important sa fiti atenti in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.

13.5. Sfaturi Pentru O Navigare Sigura Si Responsabila, Bazata Pe Cookies

Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate si cele mai mari site-uri folosesc cookie-uri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele.

Iata cateva sfaturi care va pot asigura ca navigati fara griji insa cu ajutorul cookie-urilor:

 • Particularizati-va setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitatii utilizarii cookie-urilor.
 • Daca nu va deranjeaza cookie-urile si sunteti singura persoana care utilizeaza computerul, puteti seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces.
 • Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookie-uri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare.
 • Instalati si updatati constant aplicatiile antispyware. Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browserul din a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau din a descarca software periculos.
 • Asigurati-va ca aveti browserul mereu updatat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate daca doriti sa va bucurati de acces pe cele mai bune si cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internationale. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, puteti lua masurile necesare de securitate astel incat sa puteti naviga cu incredere pe internet.

14. Utilizarea de newslettere

14.1. Newsletterele sunt mesaje de promovare a produselor sau a diverselor campanii de reduceri ce va sunt transmise direct de catre echipa SMART ECOMMERCE S.R.L. sau prin intermediul partenerilor specializati.

14.2. La momentul in care, va creati un cont pe site-ul www.decoliving.ro, aveti posibilitatea sa va exprimati acordul cu privire la primirea de Newslettere. Optiunea cu privire la acordul emis de catre dumneavoastra, poate fi modificata in orice moment, prin contactarea SMART ECOMMERCE S.R.L. in acest sens la adresa de email office@smartecommerce.ro.

15. Legea aplicabila si solutionarea conflictelor

15.1. Prezentul contract este supus legii romane.

15.2. Eventualele litigii aparute intre SMART ECOMMERCE si Clienti/Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila prin intermediul procedurii de mediere prevazute de legea 192/2006 modificata prin legea 115/2012.

15.3. In cazul, in care acest lucru este imposibil de realizat, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Oradea.